Pelayanan Wanita Dihentikan!

WASHINGTON, DC – Julai 3, 2008 – Pada Selasa 24 Jun 2008, seorang paderi Katolik yang bernama Rev. John Del Priore yang bertugas di Paroki St. Barnabas  Mazomanie, Wisconsin dengan beraninya telah membuat keputusan drastik untuk tidak membenarkan lagi kaum wanita atau perempuan daripada melayani semasa liturgi.

Yang menyedihkan pula, sekumpulan wanita yang bergelar Women’s Ordination Conference telah mengemukakan bantahan kepada Uskup Robert C. Morlino, diosis Madison, untuk menarik balik keputusan yang telah dibuat oleh Rev. Del Priore. Nampaknya wanita ‘Katolik’ ini lebih senang mencontohi Hawa atau Eve dan menolak Bonda Maria sebagai contoh yang terbaik dalam menentukan peranan yang harus dimainkan oleh kaum wanita dan bukannya ingin mengekalkan ‘kedudukan yang sama rata’ dengan kaum lelaki.

Semoga lebih ramai lagi para paderi yang akan kembali kepada Tradisi Suci Gereja dan mempertahankan Kebenaran yang telah diperturunkan kepada kita semua sejak 2000 tahun yang lalu.

Laporan ini boleh dibaca melalui pautan ini: http://www.remnantnewspaper.com/Archives/2008-0831-traditional_mass_in_mazomanie.htm

Deo gratias.

Advertisements  Tinggalkan Jawapan

  Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

  WordPress.com Logo

  Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

  Google+ photo

  Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

  Twitter picture

  Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

  Facebook photo

  Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

  w

  Connecting to %s%d bloggers like this: