Murtad

Kenapakah seorang Muslim anak kepada Ketua Tertinggi Pertubuhan Hamas sanggup murtad dan memeluk agama Kristian? Kejadian ini telah dilaporkan di www.worldnetdaily.com.

Advertisements

 1. Enddy

  Shalom

  Orang yang dimaksudkan, adalah saudara Yusouf berusia 19 tahun, kini menetap di Amerika Syarikat. Beliau berkata, memeluk agama Kristen adalah jalan menuju kebenaran, memang benar, Jesus berkata, AKU ADALAH JALAN KEBENARAN atau I AM THE WAY OF TRUTH, sebab itu lah saudara Yusouf memeluk Kristen, semoga ramai lagi akan mengikuti saudara Yusouf.

  Sekian, Tuhan berserta kalian semua.

 2. Benar kata-kata sdr/i. Namun, ramai juga umat Katolik yang tidak berpegang teguh ke atas sabda Yesus: Aku adalah Jalan Kebenaran. Ini merupakan pokok Kebenaran iaitu Yesus sendiri merupakan SATU-SATUnya Jalan menuju Keselamatan. Jalan-jalan lain (agama-agama palsu lain) hanya menuju kehancuran jiwa-jiwa.

 3. Roslee

  Kepada orang2 kafir dan murtad laknat

  Ugama Islam sahaja yang Allah redha dan terima di dunia dan akhirat.Ugama lain kristian,hindu,buddha,qadiani,bahai dan yahudi di tolak 100% dan akan dihumban ke neraka yang paling2 panas.Orang2 bukan Islam akan jatuh di titian mustaqim. Terimakasih

  Respons:
  Terima kasih di atas komen saudara. Bagaimanakah awak tahu bahawa jiwa awak akan selamat? Siapakah yang memberitahu saudara bahawa awak akan ke Surga selepas kematian?

  • benny

   bagaimana, wujudnya agama lain selain daripada Kristian, sedangkan wahyu yang diturunkan Tuhan kepada umat Nya ketika itu sudah cukup jelas dan nyata kerana sesudah Yesus Kristus tiada lagi nabi yang lain akan di turunkan, kenapa percaya lagi nabi yang memang tidak disenaraikan selain daripada Yesus Kristus, dan di mana-mana tertulis di dalam Alkitab dan mana -mana Kitab lain juga menyatakan bahawa sesudah hari Kiamat yang akan turun ialah Yesus Kristus atau pun Nabi Isa. ini sudah cukup membuktikan kenapa nabi yang di anggap terakhir dan penyelamat tidak pula turun untuk menyelamatkan umatnya sendiri. Kenapa Nabi Isa pula yang turun untuk orang – orang Kristian pula mahu menyelamatkan orang orang yang bukan Kristian, cuba renung – renung kan sendiri…….. Amin.
Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: