Sokongan kepada Sri Paus Benedict XVI

Berilah Sokongan Padu Kepada Sri Paus

Berilah Sokongan Padu Kepada Sri Paus

Saya menyeru kepada semua umat Katolik supaya memberi sokongan kuat dan padu kepada Sri Paus Benedict XVI dengan mengklik pautan ini:

http://www.soutienabenoitxvi.org/index.php?lang=uk

Tolong sebarkan juga pautan ini kepada semua sanak saudara, rakan dan taulan.

Deo gratias.

Advertisements

 1. Muslim

  adakah anda percaya Tuhan telah mati tiga hari dan tiga malam?Kenapa isi kandungan Bible dengan sesuka hati di tokok tambah oleh paderi?ini bermakna Bible tidak lagi suci…ia bukan lagi dari Tuhan..
  Jika anda perhatikan di dalam Yohanes 7:19, jesus sendiri telah berkata kepada org2 Yahudi yang ingin membunuh & menyalibnya:
  ” Bukankah Musa yang memberi Taurat kepada kamu.tetapi tidak seorangpun diantara kamu yang mentaati Taurat itu.MENGAPA KAMU MAHU MEMBUNUH AKU?

  perhatikan, Jesus sendiri menolak idea penebusan dosa ciptaan PAULUS ini! Bahkan, untuk membuktikan keengganan Jesus menghadapi hukuman untuk menebus dosa manusia, MATIUS dan MARKUS telah menceritakan bagaimana berusaha melarikan diri dari orang2 Yahudi. Jika ini perintah ALLAH,mengapa Jesus melarikan diri?

  Jawapan:
  Saya percaya kepada semua ajaran, doktrin dan dogma Katolik. Bible atau Alkitab tidak mengandungi apa-apa kesalahan ataupun kesilapan. Hal ini telah disahkan oleh Gereja Roman Katolik. Bible dikarang oleh manusia atas inspirasi Roh Kudus. Bible tidak pernah diubah atau berubah kerana telah dipelihara dengan seutuhnya oleh Gereja. Tafsiran anda tentang ayat Yoh 7:19 tidak betul. Ayat-ayat Bible tidak sepatutnya ditafsir secara sewenang-wenang tanpa bimbingan daripada Gereja.

  Perintah Allah ialah untuk Yesus mati di kayu salib demi penebusan dosa manusia agar manusia bisa berbaik semula dengan Allah. Tidak ada manusia di dunia ini yang boleh memasuki Surga atas usaha manusia semata-mata tanpa rahmat daripada Allah.
Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


 • Laman

 • Artikel Terkini

 • Artikel Popular

 • Kategori

 • Sila masukkan alamat e-mel anda untuk melanggan blog ini dan menerima pemberitahuan melalui e-mel apabila ada artikel baru diterbitkan.

  Join 51 other followers


%d bloggers like this: